ОСТАННІ НОВИНИ

Україна розпочне переговори з кредиторами наступного тижня

|

Україна і Спеціальний комітет кредиторів досягли згоди щодо умов конфіденційності та розпочнуть переговори на рівні міністра фінансів та кредиторів наступного тижня.

Про це йдеться у спільному прес-релізі Міністерства фінансів України та Спеціального комітету кредиторів, інформує УП.

«30 червня 2015 року у штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні відбулася зустріч між делегацією України на чолі зі Спеціальним урядовим уповноваженим з питань боргу Віталієм Лісовенком, членами Спеціального комітету кредиторів України та представниками МВФ», – йдеться у прес-релізі.

Як наголошується, зустріч надала можливість для продуктивного обміну думками між її учасниками щодо макроекономічних показників України та технічних аспектів очікуваної боргової операції України.

«За підсумками зустрічі, Україна та члени Спеціального комітету кредиторів досягли домовленості про умови забезпечення конфіденційності, що дозволить представникам Міністерства фінансів та кредиторів провести переговори по суті можливого рішення, які розпочнуться наступного тижня», – йдеться у повідомленні.

«Сторони домовилися проводити переговори в дусі доброчесності, без будь-яких попередніх умов та маючи на меті досягнення угоди щодо умов боргової операції якомога швидше», – зазначається у прес-релізі.

Як відомо, 25 червня міністр фінансів після зустрічі міністрів з представниками Американської торговельної палати та Європейської бізнес асоціації заявила, що у кінці липня Україна може оголосити дефолт.

Фото: publicist.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *