ОСТАННІ НОВИНИ

Запрацювала онлайн-послуга замовлення витягу про земельну ділянку

|

Akt_na_zemlyu_3У вівторок, 30 червня, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державне агентство з питань електронного урядування України запустили електронну послугу “Замовлення витягу з Державного земельного кадастру”. Завдяки запровадженому принципу екстериторіальності громадяни отримають принципово новий рівень сервісу. У тестовому режимі послуга доступна для земельних ділянок, розташованих у Києві та Київській області. Протягом тижня сервіс запрацює у всіх регіонах України. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Дотепер замовлення витягу відбувалося лише за місцем безпосереднього розташування ділянки, що призводило до втрат часу і створювало корупційні ризики. Адже етап подачі заяви та видачі результатів контролював один кадастровий реєстратор. Можливість замовлення послуги он-лайн скорочує процедуру оформлення до декількох хвилин, а рознесення функції реєстрації заяви та її оброблення зводить до мінімуму можливість зловживань.

Замовлення витягу здійснюється через Публічну кадастрову карту, що розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру. Простий та лаконічний інтерфейс робить послугу доступною навіть для невпевнених користувачів ПК. У систему інтегрована функція он-лайн оплати послуги через сервіс моментальних платежів Liqpay «Приватбанку». Банківську комісію при цьому не стягують. Підтвердження про сформовану заявку та повідомлення про готовність документу користувач отримує на свою електрону адресу.

Отримати готовий витяг можна в будь-якому зі 660-ти центрів надання адміністративних послуг по всій Україні. Єдиний необхідний документ – посвідчення особи.

Пілотний проект, як складова кампанії зі запровадження електронного урядування в Україні, реалізовано за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ Україна), який утримує Уряд Німеччини.

Довідка

Отримання витягу про земельну ділянку – найпопулярніша послуга у сфері земельних відносин. Щорічно в Україні за заявами громадян видають приблизно мільйон витягів. Із початку 2015 року вже видано 408,7 тисячі витягів.

Вартість послуги з надання витягу з Державного земельного кадастру – 53 гривні. Усі отримані кошти спрямовують до загального фонду Державного бюджету України.

Переглянути відеопрезентацію електронної послуги “Замовлення витягу з Державного земельного кадастру” можна за цим ПОКЛИКОМ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *