ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки все ще обороняють Львів від кінноти Будьонного

|

Польський Інститут національної пам’яті 27 червня випустив нову настільну гру “Сімка. Оборона Львова”, присвячену 95-й річниці “героїчної оборони Львова в 1920 році від більшовиків”.

Про це повідомляє “Радіо Польщі”, інформує Еспресо.TV.

будьоний

У битві, яка проходила з 11 по 18 серпня 1920 року, брали участь польські та американські льотчики 7-ої ескадрильї ім. Костюшка, які відбили атаку сильної сімнадцятитисячної першої Кінної армії Семена Будьонного.

16 пілотів, скидаючи бомби на радянську кавалерію, зупинили всю армію, не дозволяючи форсувати мости і броди. 18 серпня більшовики відступили від Львова, так і не захопивши його, що, за словами автора гри, значно вплинуло на перемогу поляків над більшовиками в серпні 1920 року.

Розробник гри Кароль Мадай пояснює, що у грі “Сімка” зображено польсько-більшовицьку битву. Один із гравців керує Конармією Будьонного, інший обороняє Львів. У грі відображено різницю сил: якщо у першого гравця 10 радянських полків, то у другого – тільки 3 літаки, а вся гра відбувається на мапі львівських околиць. До гри додаються освітні матеріали польською, англійською та українською мовами.

28 червня відбудеться офіційна прем’єра гри.

Коментарі

  1. А В ЦІ Й ТАК ЗВАНІЙ ГРІ ВИСВІТЛИНА УКРАЇНСЬКА ШОСТА СТРІЛЕЦЬКА ДИВІЗІЯ? ЯКА ОПОВИЛА СЕБЕ СЛАВОЮ ТОДІ ЗНЕКРОВИЛА БУДБОНІВЦІВ І ЗМУСИЛА ЇХ
    ВІДСТУПИТИ, НАПЕВНЕ НІ!!? А МОЖЕ!! ТА НІ!
    ПОЛЯКИ САВЖДИ ЗАГРІБАЛИ ЖАР ЧУЖИМИ РУКАМИ.А БІЛЬШЕ УКРАЇНСЬЕОЮ КРОВЮ.БУЛИ ,Є І БУДУТЬ КІДАЛАМИ,ТАК ВОНИ ТОДІ І ПІЗНІШЕ ПОСТУПИЛИ.З КОМЕНДАНТОМ ПОЛЬШІ ПІЛЬСУДСКИМ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *