ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі зникло безвісти майже 4 тисячі людей - правозахисник

|

На сході України загалом зникли безвісти 3 тисячі 900 осіб. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив керівник центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан.

ruban

“Кількість зниклих безвісти – це складні цифри. СБУ називає 1 тисячу 200 осіб, спікери Європи – 1 тисячу 300 осіб, а у нас (центр обміну полоненими “Офіцерський корпус” – ред.) в базі – дані про 3 тисячі 900 осіб. Це всіх (і військові, і цивільні особи – ред.)”, – повідомив В.Рубан.

За його словами, ця кількість сформована на базі заявлених звернень від родичів зниклих безвісти людей.

“Можливо тому, що у нас в базі і “донецькі”, які безвісти зникли. Але я вважаю, що насправді дані щодо кількості безвісти зниклих набагато більше ніж тих, які називають. Також треба розуміти, що є кількість людей, які захоронені безіменно, але не були опізнаними. Коли родичі зможуть опізнати їх по ДНК, то тоді і безвісті зниклих стане менше”, – пояснив В.Рубан.

Як повідомляв УНН, уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко 23 червня повідомила, що у списках зниклих безвісти на Донбасі – майже 1 тисяча 200 українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *