ОСТАННІ НОВИНИ

Завершились роботи з відновлення скверу на Підзамче

|

unnamedУ рамках проекту «Ревіталізація Підзамче» відбулась зустріч із мешканцями на території відновленого скверу. Сквер розташований на перехресті вулиць Б.Хмельницького-Стрімка, загальною площею 236 м кв. На локації встановили освітлення, ліквідували аварійні дерева, висадили нові дерева та встановили монолавку. Загальна вартість виконаних робіт – 50 тис грн. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Сквер – це один із п’яти проектів публічного простору, який був у нас в процесі роботи над «Ревіталізацією Підзамче». Треба було його змінити так, щоб він відновив свою функцію –  притягував до себе відвідувачів, щоб у ньому хотілось  залишитись, щоб це місце ожило від зустрічей, подій від і для мешканців, від сміху та розваг у ньому. А щоб прийти та залишитись – для цього потрібно було облаштувати місце, щоб сісти, відпочити від шуму вулиці та темпу життя. Ми придумали велику довгу лавку – монолавку, яка має декілька «сценаріїв» використання – сидіти низько, майже при землі, опираючись на спинку, сидіти як на звичній лавці, чи обрати найширшу частину – «лежанку», де можна залізти гуртом друзів та всістись колом. Оновлений сквер починає жити заново із мешканцями та відвідувачами. Є ще багато ідей як змінити, покращити середовище скверу – це і організувати пандусний заїзд із сторони вул. Стрімкої, розфарбувати покриття скверу, реорганізувати зовнішні клумби, створити місця для сидіння на клумбах, поставити велостійки, кілька ідей для стіни», – зазначив Матвій Дух, співавтор ідеї облаштування скверу.

«За час виконання робіт у сквері проект змінювали декілька разів. Найбільше часу зайняв огляд комісією аварійних дерев та їх ліквідація. Протягом планування та відновлення скверу мешканці прилеглих будинків були дуже активними: відвідували зустрічі, розповідали про історію скверу, проблеми та ідеї облаштування, а після завершення робіт – засадили сквер квітами й кущами. Оновлення скверу ще триватимуть, а згуртована спільнота готова до їх реалізації», – зазначила Ярина Мельник, координатор проекту «Ревіталізація Підзамче».

«Ми з сусідами відпочиваємо у сквері та доглядаємо за ним. Рослини звозили усією вулицею: хто що мав у дворі чи на дачі – квітку чи кущ. Жасмин вже прийнявся, плануємо ще троянди додати», – зазначила Пані Тамара, мешканка вул. Стрімкої.

Довідка

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізовують Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *