ОСТАННІ НОВИНИ

Заморожування конфлікту на Донбасі загрожує світу хаосом, - Парубій

|

12ec71df501efa8ae73e269e5e40823cПерший віце-спікер Андрій Парубій впевнений, що заморожування конфлікту на сході України загрожує світу зануренням в хаос

Про це він заявив у своєму виступі на засіданні парламентської асамблеї ГУАМ, передає Еспресо.TV із посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Парубій зазначив, що путінська Росія веде війну не тільки проти України, а й проти всієї Європи.

“Сьогодні питання безпеки та миру в Європі сконцентроване на сході України. Якщо буде відновлена ​​територіальна цілісність України, якщо ми зуміємо зупинити агресію, ми зможемо забезпечити і безпеку в Європі. Але якщо Росія продовжить агресивну політику, триватиме підтримуване нею кровопролиття в Донбасі або затягнеться на роки під виглядом так званого замороженого конфлікту, в такому випадку світові загрожує занурення в хаос і домінування грубої сили”, – сказав він.

Перший віце-спікер звернув увагу на те, що світова спільнота підтримує Україну в цьому протистоянні. У той же час, за його словами, необхідна більш рішуча підтримка. “Зокрема, шляхом надання оборонного озброєння. Оскільки ми протистоїмо одній із найбільш потужних мілітаризованих імперій світу”, – пояснив він.

Парубій також додав, що не сумнівається в перемозі нашої країни. “Україна вистоїть у цьому протистоянні. А демократичний світ отримає надійного, відповідального і дієздатного партнера у забезпеченні та підтримці безпеки”, – підкреслив він.

Фото: ITAR-TASS

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *