ОСТАННІ НОВИНИ

Вікіпедію поповнять статтями про культурну спадщину Криму  

|

Вікіпедія www.unian.ua

Міністерство культури України та громадська організація «Вікімедіа Україна» напередодні Дня кримськотатарського прапору оголосили про початок конкурсу статей і фотографій, метою якого є наповнення Вікіпедії статтями про культурну спадщину Криму. Про це пише УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства культури України.

У рамках конкурсу буде проводитися навчання для бажаючих редагувати Вікіпедію, особливо важливими цільовими групами є музейники, знавці пам’яток культури, студенти-мистецтвознавці. Будуть доступні відеоуроки та інші навчальні матеріали.

Конкурс пройде з 26 червня по 31 серпня.

«Цей конкурс статей – продовження фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки», ідеєю якого є збір фотографій об’єктів культурної спадщини для ілюстрування статей у Вікіпедії. По можливості буде також організовано паралельне створення статей на англійській та кримськотатарською мовами. В рамках конкурсу можна створювати статті про культурні установи (музеї, галереї тощо), видатних знавців культурної спадщини, фахівців з охорони пам’яток історії та культури, музейчиків», – йдеться в повідомленні в прес-служби Мінкульту.

Конкурс передбачає наступні номінації: «Пам’ятки Криму» – об’єкти культурної спадщини України в Криму; «Крим в особах» – про видатних особистостей (науковців) культурного пласта; «Рухомі пам’ятки Криму» – музейна багатство Криму; «Культурна установа Криму» – про культурні організації і установи Криму.

Паралельно в україномовній Вікіпедії проходити місячник створення статей про Крим. Визначення та нагородження переможців планується у вересні в Києві.

Україномовна Вікіпедія містить майже 4 тис. статей про Крим, тоді як російськомовна – майже 9 тис., англійська – 2 тис., польська – 1,5 тис. статей.

Фото: www.unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *