ОСТАННІ НОВИНИ

У неділю на площі Ринок відбудеться унікальний джазовий концерт

|

У неділю, 28 червня, на площі Ринок вперше в Україні відбудеться концерт проекту «Пазли Вічності» – грандіозної міжнародної ініціативи, що з’єднала двох геніїв і дві світові скарбниці – унікальні дерев’яні скульптури Іоганна Георга Пінзеля та архів манускриптів композиторів 16-19 ст. (Бах, Вівальді, Моцарт, Гендель і т.д.), так званий «Архів Баха».

Відвідувачі почують ексклюзивні джазові аранжування творів Й.С.Баха, а також української музики, авторства кращої джазової піаністки Наталії Лебедєвої у виконанні унікального дуету 13-річних скрипалів “TwoViolins” та тріо Наталії Лебедєвої з Костянтином Іоненко (контрабас) та Павлом Галицьким (барабани).

alfa

13-річних скрипалів-віртуозів з дуету “TwoViolins” Іллю Бондаренко й Тетяну Жмендак називають «двома Моцартами». Саме вони озвучили ідею «врятувати Пінзеля» і «подарувати українського скульптора світові».

Відеосупровід концертів складається з фотопроекту всесвітньо відомого українського фотохудожника Ігоря Гайдая «Faces of Freedom. Maidan», відеороботи художниці Зінаїди Ліхачевої «Осінь така мила» та ексклюзивної відеозйомки скульптур Іоганна Георга Пінзеля.

Костюми для учасників проекту створив яскравий fashion-дизайнер Федір Возіанов.

Світова прем’єра проекту «Пазли Вічності» відбулася в залі ООН у Нью-Йорку 16 жовтня 2014 року за участю джазових піаністів Аарона Голдберга та Міші Циганова.

Прем’єра в Європі відбулася в Лондоні за підтримки та участі Марини Порошенко, дружини Президента України.

28 листопада «Пазли Вічності» було презентовано на Благодійному Балу Принца Великобританії Генрі (Гаррі) Уельського в Лондоні.

Мета проекту – відкривати світові невідому спадщину Пінзеля, яка є унікальною реліквією світової культури, вартою рівного поклоніння й уваги з «Джокондою» Леонардо да Вінчі та Сікстинською Капелою, розписаною Мікеланджело. Практична мета – повна реставрація «Музею Пінзеля» у Львові (Костел Кларисок на Митній площі), фресок (серед яких рідкісна 3D фреска) та скульптур майстра.

Концерт відбудеться на сцені просто неба. Початок о 20-ій годині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *