ОСТАННІ НОВИНИ

Три можливі шляхи військового нападу Росії на Україну від американців. Мапа

|

cwtyfhsq

У разі, якщо Росія піде на більш масштабне, ніж зараз, військове вторгнення в Україну, у неї можуть бути три варіанти дій, однак, швидше за все, Москва не піде на жоден з названих варіантів. Про це йдеться у звіті американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передає УНІАН.

Експерти із США опублікували карти можливих операцій РФ.

Відповідно до першого з варіантів, Росія може спробувати пробити сухопутний коридор в Крим.

“У такому разі, ми припускаємо, що розробники плану наступу зроблять фронт досить широким для того, щоб забезпечити Крим водопостачанням Дніпра. Виходить, що рубіж оборони буде проходити по річці. Це дозволить встановити сухопутний міст з півостровом, а також виключити подальшу ізоляцію Криму”, — підкреслюють у Stratfor

За підрахунками аналітиків компанії, Росії доведеться просунутися вглиб України на 400 км і взяти під контроль територію площею 46,620 кв км. При цьому потрібно буде ще побудувати нові оборонні рубежі загальною довжиною 450 км, а також взяти під контроль 2 млн місцевих жителів.

“Для виконання подібної задачі в існуючих умовах Росії буде потрібно від 24 до 36 тис. військовослужбовців і від 6 до 14 днів. Щоб утримувати оборону над захопленими територіями, враховуючи можливість допомоги Києву з боку НАТО, РФ доведеться вислати туди від 40 до 55 тис. військовослужбовців”, — йдеться в документі.

Другий варіант агресії Росії – спроба відрізати Україну від Чорного моря.

сценарій1

“Це дозволить РФ не тільки пробити коридор до Криму, але і встановити сполучення з Придністров’ям. Україна виявиться відрізаною від Чорного моря, а Росія захистить свої інтереси в регіоні на роки вперед. Що стосується цифр, то Москві фактично доведеться подвоїти всі показники, необхідні для “сухопутного моста” у Криму: від 40 до 60 тис. військовослужбовців для просування вглиб України на 645 км і захоплення території площею в 103,600 кв км. Це займе від 23 до 28 днів. Для оборони території буде потрібно від 80 до 112 тис. військових. А для контролю над місцевим населенням чисельністю 6 млн осіб — від 13,2 до 120 тис. солдатів. При цьому не варто забувати і про складнощі в перетині великої річки (Дніпра. – ред.)”, — йдеться в документі Stratfor.

Третій сценарій можливої атаки – захоплення лівобережній частині України до Дніпра.

сценарій2

 

При цьому річка може бути використана як оборонний рубіж. “Дніпро — дуже широка річка в більшості місць. Уздовж її русла небагато місць для переправи, а значить, ці точки можна контролювати. Це найбільш розумний варіант для Росії, якщо вона хоче піти в наступ і підготувати хороший оборонний рубіж”, – наголошується в документі.

У той же час, у Stratfor наголошують, що жоден з варіантів не є виграшним для Росії, тому на них вона може й не піти.
 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *