ОСТАННІ НОВИНИ

В ОБСЄ підтвердили, що терористи на Сході використовують важке озброєння

|

У місії ОБСЄ розповіли про воронки від РСЗВ «Град» під Попасною та про обстріли в районі Широкиного. Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії (CMM) від 19 червня, опублікованому в суботу, 20 червня, повідомляє ТСН.ua.

У Донецькій і Луганській областях спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ зафіксували обстріли з важкого озброєння, незважаючи на заяви про його відвід від лінії зіткнення.

«В районі Попасної спостерігачі зафіксували свіжі воронки від снарядів систем залпового вогню “Град” калібру 122 мм, тобто заборонених згідно з останніми Мінськими угодами. Терористи перешкоджають роботі представників місії. Так на один з майданчиків з важким озброєнням їх не пустили. Втім, навіть з відстані 20 метрів можна було побачити, що на ній відсутні 6 з 12 гаубиць і 4 з 9 мінометів»,- йдеться в тесті звіту.

CMM відзначає, що зросла активність бойових дій в районі Донецького аеропорту та його околиць. З 13.00 19 червня, спостерігачі зафіксували там 144 обстріли, у тому числі з використанням мінометного і артилерійського вогню. Напружена ситуація в Широкиному (20 км від Маріуполя) – вибухи й мінометні обстріли.

Фото:www.ednist.info

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *