ОСТАННІ НОВИНИ

Україна судитиметься за Скіфське золото

|

Міністерство юстиції України завершує роботу з підготовки подання по суті до Окружного суду Амстердама у справі про Скіфське золото. Про це повідомила директор департаменту представництва інтересів держави в міжнародних та іноземних судах Мінюсту Ольга Костишина в ефірі телепроекту Крим.Реалії, передає Еспресо.TV.

Документ направлять до суду до 1 липня.

«На сьогодні ми маємо до першого липня направити подання по суті справи. Воно практично вже підготовлене. Це досить об’ємний документ… Ми його подаємо до першого липня, і потім нідерландські музеї, а також кримські музеї матимуть приблизно шість тижнів для того, щоб відповісти», – зазначила вона.

Як відомо, Окружний суд Амстердама почав розгляд справи про скіфське золото. На цьому етапі про слухання не йдеться.

У травні Верховна Рада підтримала звернення до парламенту Нідерландів з проханням надати сприяння в поверненні в Україну «скіфського золота».

У лютому 2014 року колекція скіфського золота була вивезена в Амстердам для участі у виставці «Крим: золото і таємниці Чорного моря» в Музей Пірсона.

Виставка складається з колекцій п’яти музеїв, один з яких розташований у Києві, а чотири – в Криму. Серед 500 експонатів виставки – артефакти зі скіфського золота, церемоніальний шолом, дорогоцінні камені і мечі стародавніх греків і скіфів.

Нідерландська сторона відмовилася повертати експонати в кримські музеї, мотивуючи відмову тим, що приймала їх від України.

Фото: espreso.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *