ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ заблокувала на окупованому Донбасі 250 платіжних терміналів

|

Служба безпеки України у ході спеціальної операції заблокувала 250 терміналів однієї з електронних платіжних систем, які незаконно функціонували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними СБУ, частина коштів йшла безпосередньо на фінансування терористичної діяльності так званих «ДНР» та «ЛНР».

«Приватні підприємці – власники платіжних терміналів, які не перереєструвалися на підконтрольній українській владі території, продовжували використовувати їх в окупованих районах попри заборону Нацбанку України. За можливість незаконно продовжувати роботу ці суб’єкти господарської діяльності щомісячно сплачували «податки» – 15 відсотків від своїх прибутків представникам так званих «міністерств державної безпеки» терористичних організацій», – підкреслили у відомстві.

Також повідомляється, що у рамках кримінального провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму) в київських офісних приміщеннях власника платіжної системи проведено обшуки, вилучено докази того, що фінансисти свідомо забезпечували роботу терміналів на захоплених терористами територіях.

«Порушено процедуру відкликання ліцензії з надання фінансових послуг київською компанією, яка володіла платіжною системою. Тривають слідчі дії», – зазначили в СБУ.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *