ОСТАННІ НОВИНИ

Закарпатську митницю може очолити волонтер та активіст Майдану

|

632733_1_w_300Як стало відомо з достовірних джерел ДФС України, на посаду начальника Закарпатської митниці претендує Роман Крутяк, волонтер та ініціатор благодійного проекту “Народжені у сорочці”. Торік Роман Крутяк разом із друзями по Майдану закликав українських зірок обміняти свої вишиванки на бронежилети для бійців 9-го полку Національної гвардії України, передає Gazeta.ua.

До проекту долучилися такі відомі українці як Олег Скрипка, Олександр Шовковський, Ніна Матвієнко, Влада Литовченко, Ірена Карпа. Завдяки проекту, волонтерам вдалося не лише забезпечити полк необхідною кількістю бронежилетів, але й закупити для бійців усе необхідне від одягу, до амуніції.

До речі, Роман Крутяк та його партнери по проекту брали участь у бойових діях разом із бійцями 9-го полку, як добровольці.
Варто відзначити, що таке кадрове рішення не випадкове. Відомо, що з 2009 року Роман Крутяк працював на посаді начальника відділу митного оформлення № 1 митного поста “Ужгород” Чопської митниці. Відтак має не лише управлінський досвід, але й добре знає митну систему з усіма її недоліками.

У грудні 2010, відмовившись виконувати накази “смотрящих” призначених злочинною владою, тоді новообраного Президента Януковича, був звільнений з митниці. За словами, колишніх колег Крутяка, його безпідставно звинуватили у контрабанді. І хоча, пізніше суд виправдав волонтера, та відновив його на посаді, але команда Януковича попри рішення феміди так і не дозволила йому повернутися на роботу. Родині Крутяка погрожували фізичною розправою.

Вже після Майдану Роман Крутяк знову повернувся на державну службу. А цього року став помічником Народного депутата.

Коментувати своє ймовірне призначення керівником Закарпатської митниці Крутяк відмовився, сказавши, що наразі немає про що говорити. Однак, за словами колишніх колег активіста з його приходом на митницю варто чекати серйозної кадрової чистки та принципової боротьби з корупцією. Такий імовірний керівник “може стати поперек горла” дуже багатьом представникам старої команди, які і досі наживаються на контрабанді.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *