ОСТАННІ НОВИНИ

На доларовій банкноті з'явиться жіночий портрет

|

im578x383-00Міністр фінансів США Джейкоб Лью оголосив про те, що на банкноті в 10 доларів буде зображений жіночий портрет. Він уточнив, що такі купюри надійдуть в обіг через п’ять років.

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на Newsweek.

Хто саме прикрасить собою 10-доларову банкноту, належить вирішити американцям. На сьогодні, згідно з опитуваннями, серед лідерів Роза Паркс і Елеонора Рузвельт.

Зараз всі доларові купюри прикрашають портрети чоловіків: президентів США Джорджа Вашингтона (1 долар), Томаса Джефферсона (2 долари), Авраама Лінкольна (5 доларів), Ендрю Джексона (20 доларів) і Улісса Гранта (50 доларів), а також батьків-засновників американської державності – Олександра Гамільтона (10 доларів) і Бенджаміна Франкліна (100 доларів). Зображення жінок були раніше представлені тільки на деяких монетах.

До речі, Барак Обама вже згадував про те, що схвалює ідею з жіночим портретом на доларі. Минулого літа, виступаючи в Канзасі, він розповів про те, що отримав лист від дівчинки, яка цікавилася, чому на купюрах намальовані тільки чоловіки.

“Вона привела цілий список жінок, чиї портрети можна було б розмістити на банкнотах. І я подумав, що це дуже, дуже непогана ідея”,- сказав тоді президент США.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *