ОСТАННІ НОВИНИ

Львів має всі шанси прийняти матч за титул чемпіонки світу з шахів - президент ФІДЕ

|

unnamed

Українська сторона має ще 2-3 тижні для того, аби зробити заявку на проведення матчу за титул чемпіонки світу з шахів. Про це заявив президент Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов, який перебуває у Львові з візитом.

Йдеться про двобій між українкою Марією Музичук та триразовою чемпіонкою світу китаянкою Хоу Іфань.

За словами Кірсана Ілюмжинова, на проведення матчу поки претендує лише Китай – заявка від цієї країни, підкріплена гарантіями уряду, вже лежить на його столі. Проте він вирішив продовжити дедлайн подачі документів і дати шанс Україні та Львову зокрема поборотися за те, аби Марія Музичук відстояла звання чемпіонки на рідній землі.

«Я, як президент ФІДЕ, підтримую усі країни, але в Китаї ми вже проводили дуже багато шахових подій. Натомість у Львові могла би відбутись перша в історії України такого рівня шахова подія», – зазначив Кірсан Ілюмжинов.

Разом із тим, він наголосив, що це його особиста думка – є ще відповідна комісія і комітет, які приймають рішення. Що важливо, свій голос президент ФІДЕ пообіцяв віддати Україні.

unnamed (1)

Коли може відбутися двобій за корону між Марією Музичук та Хоу Іфань, президент ФІДЕ прогнозувати не береться. Каже – все залежатиме від того, в якій країні і в якому місті пройде матч.

«Однозначно, Федерація шахів Львівщини як і Федерація шахів України, зроблять все можливе, щоби цей матч відбувся саме у Львові. Ми готові працювати і сприяти тому, щоби все відбулось на відповідному рівні», – пообіцяв Президент Львівської обласної шахової федерації Тарас Керницький.

Своєю чергою керівництво міста та області також задекларувало цілковиту підтримку проведенню матчу у Львові та заявили, що докладуть зусиль, аби заявка до ФІДЕ таки була подана вчасно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *