ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині можуть побудувати величезний сміттєпереробний завод

|

сміття

У місті Дрогобич, що на Львівщині німецькі підприємці хочуть збудувати сміттєпереробний завод. Проект мають намір реалізувати в рамках екологічної програми «Еко-Верде», яка фінансується Європейським фондом розвитку та інвестицій для країн Східної Європи і приватними компаніями без гарантій місцевих органів влади, але з правом одержання концесії на збирання та переробку твердих побутових відходів, передає EcoTown.

Як зазначив представник програми «Еко-Верде» Василь Мельник, німці готові приступити до проектування сміттєпереробного заводу в разі виділення земельної ділянки на Дрогобиччині у червні.

«При такому розвитку подій за півтора року, з яких півроку піде на проектування, а рік – на будівництво об’єкту, у районі могло би постати сучасне підприємство з утилізації твердих побутових відходів!, –  наголошує експерт.

На додачу, збудований без бюджетних коштів сміттєпереробний завод міг би звільнити від сміття не лише Дрогобицький, а й Стрийський, Сколівський, Самбірський, Старосамбірський і Турківський райони.

Передбачається, що тверді побутові відходи будуть повністю перероблятися на новому підприємстві за добу, а вироблені в результаті такої переробки брикети можуть експортуватися у Румунію. Окрім того, на сміттєпереробному заводі буде створено 200 робочих місць.

За словами Василя Мельника, Європейський фонд розвитку та інвестицій для країн Східної Європи планує побудувати в Україні 187 заводів з переробки твердих побутових відходів в рамках програми «Еко-Верде».

 

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *