ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики можуть створити новий котел біля Маріуполя

|

Бойовики “ДНР” можуть спробувати створити новий “котел” поблизу Маріуполя.  Про це ТСН.ua заявив прес-офіцер сектору “М” Ярослав Чепурний. За його словами, можливим місцем удару для оточення сил АТО можуть стати населенні пункти Гранітне, Чермалик і Волноваха.

“Сепаратистам немає ніякого сенсу оточувати наші сили у Широкиному, тому що вони не такі вже й значні”, – сказав Чепурний.

При цьому він повідомив, що через постійні обстріли у Широкиному людей практично не залишилось. Крім того, прес-офіцер зазначив, що терористи стріляють не лише зі стрілецької зброї, а й з важких систем озброєння – ствольної артилерії великого калібру і мінометів. Сили АТО ведуть вогонь у відповідь.

“Українські війська відкривають вогонь у відповідь, але не щоразу, дотримуючись певної паузи, надаючи можливість представникам місії ОБСЄ зафіксувати порушення Мінських угод із боку сепаратистів”, – наголосив Чепурний.

Також він додав, що вогонь з боку військових ведеться зі стрілецької зброї та з 82-міліметрових мінометів – озброєння, яке не заборонене Мінськими домовленостями.

Нагадаємо, речник АП із питань АТО полковник Андрій Лисенко повідомив, що після короткочасного затишшя бойові дії в зоні АТО знову загострилися, бойовики не полишають спроб наступу. Епізодичні провокації не припиняються по всій лінії фронту, а на ключових ділянках оборони – переходять у повномасштабні бойові зіткнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *