ОСТАННІ НОВИНИ

У СБУ відкараскались від втечі Клюєва

|

Служба безпеки України (СБУ) не може відповідати за втечу народного депутата Сергія Клюєва з країни, оскільки у відомства не було правових підстав для затримання нардепа

клюєвПро це сьогодні під час засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції повідомив заступник голови СБУ Юрій Артюхов, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

“Для того, щоб затримати народного депутата, зняли недоторканність. Але що треба було зробити? Треба було дати згоду Верховної Ради на затримання. Подання не було, але причому тут Служба безпеки? … Я повинен відповідати за своє відомство і навіть за ті підрозділи, які я курую. Оцінювати роботу Генеральної прокуратури – це некоректно”, – заявив Артюхов.

При цьому він також зазначив, що СБУ не мала можливості запобігти втечі Клюєва на момент його зникнення.

“Треба мати правові підстави, тобто треба задіяти зовнішнє спостереження, потрібно провести комплекс оперативно-технічних заходів для того, щоб контролювати людину. А якщо немає доручення?..”, – зазначив Артюхов.

Нагадаємо, вчора генпрокурор Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради з поданням про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Сергія Клюєва.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *