ОСТАННІ НОВИНИ

Спорт, вікторини та творчість: для дітей учасників АТО організували літній відпочинок

|

У пансіонаті «Шацькі озера» відпочивають дітки учасників АТО. Ініціатива стартувала два тижні тому, за цей час там оздоровилося майже 50 дітей зі Львова та  Луцька. Ще стільки ж в очікуванні на поїздку, – запевняють організатори дитячого дозвілля.

Нудьгувати малеча у пансіонаті  не має часу, адже для неї організували дуже насичену програму дозвілля. День у дітей починається з фізичної зарядки.

 

«Ми намагалися скласти програму так, щоб впродовж дня у діток були творчі, спортивні та інтелектуальні ігри. Увечері малечі показуємо  мультик. Окрім того, в нас є день малювання, день гумору, день природи – відповідно до тематики ми придумуємо діткам заняття», – розповідає волонтер, член Львівського молодіжного клубу Соломія Посполіта.

У день права з дітками спілкуються про їхні права, волонтери розповідають малечі, що таке Конституція, а також малюють на тему, якою вони бачать Україну. Здебільшого дітки зображують національні символи – прапор, герб.

«Я намалювала прапор та калину, Україна для мене – це гарна природа, це країна, де я народилася, це моя рідна земля, і саме за це я її люблю», – коментує свій малюнок семирічна Оля.

Окрім творчих та розважальних ігор, для дітей підготували й заняття з вивчення англійської мови. Проводять їх в ігровій формі, а вивчені слова закріплюють піснями та танцями.

«Основна мета викладача – показати діткам, що навчання – це цікаво. Саме тому ми   поєднали граматичну та інтерактивну частину, пісні та рухливі ігри допомагають діткам краще запам’ятати поданий матеріал», – запевняє волонтер, викладач англійської мови Галина Демків.

За словами психолога Назара Савченка, такий насичений графік дня, а особливо творчість допомагає дітям та їх батькам відволіктися від проблем та негативних думок.

«Аби виявити в дитині проблему, потрібно працювати не один тиждень, адже зазвичай вони переживання ховають в собі. Саме тому  ми побудували таку платформу, де діти та батьки можуть показати себе у творчості, відчути, що вони не одні в цій ситуації, що такі проблеми є в інших людей і з ними можна поговорити», – пояснює психолог.

Більшість діток відпочиває у пансіонаті з мамами. Вони разом з малюками беруть активну участь як у творчих конкурсах, так і в спортивних іграх.

«Ми дуже задоволені цим відпочинком, бо ж за останній рік ми так і не змогли кудись поїхати, адже я була сама з дітками. Цей рік був дуже тяжкий, а коли ми приїхали сюди, ми дійсно відпочили, призабули проблеми та відволіклися. Я дуже вдячна волонтерам, що вони нас зібрали», – розповідає дружина учасника АТО Оксана Гримальська.

Нагадаємо, реалізувати таку програму оздоровлення для дітей стало можливим за сприяння народного депутата Ігоря Васюника. За його ініціативи також створено і працює майже рік Центр правового захисту учасників АТО. Туди за консультаціями юристів щодня звертаються десятки військових та їхні родини. Опрацьовуючи звернення, волонтери створили базу сімей учасників АТО, де дітки шкільного і дошкільного віку. Таким чином планується надалі залучати сім’ї учасників АТО до соціальних проектів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *