ОСТАННІ НОВИНИ

Майже половина мешканців Львівщини – пільговики

|

З майже 2,5 мільйона мешканців у Львівській області 1 мільйон 57 тисяч людей мають право на реальні пільги на перевезення, житлово-комунальні послуги та разові виплати для окремих категорій. Про це сьогодні на прес-конференції розповіла заступник директора соціального захисту ЛОДА Оксана Яковець, передає Новий погляд.

«Незважаючи на те, що частина пільг носить декларативний характер, майже 400 тисяч мешканців Львівщини користуються пільгами на житлово-комунальні послуги та пільгами на перевезення. Крім того, серед пільговиків є велика частина учасників війни, дітей війни, понад 9 тисяч чорнобильців», – зазначила Оксана Яковець.

З 1 червня відповідно до постанови Кабміну окремі категорії пільговиків більше не мають права на пільги на безкоштовне перевезення. Зокрема інваліди ІІІ групи, яких в області близько 172 тисяч осіб.

Проте дана постанова Кабміну не зачепила пенсіонерів за віком, які і надалі мають право на безкоштовний проїзд в трамваях, тролейбусах, міських і приміських маршрутних таксі, а також приміських поїздах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *