ОСТАННІ НОВИНИ

Хто з вкладників «Дельта Банку» не отримає своїх коштів

|

дельтабанкВкладникам “Дельта Банку”, який у березні було визнано неплатоспроможним, почали повертати гроші. Втім, свої кревні отримають не всі, передає ICTV.

“Зараз виплати по “Дельта Банку” здійснюються в межах першого траншу. Він складає близько 5 мільярдів гривень. Туди ввійшли всі безстрокові (тобто карткові і поточні рахунки), а також строкові депозити, термін дії яких закінчився до 3 березня включно”, – розповів заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Андрій Оленчик.

За його словами, за 3 робочих дні від початку виплат, вкладникам уже повернули 1,3 млрд гривень. Всього ж у списки на виплати включено близько 500 тисяч вкладників, які отримають понад 13 мільярдів гривень.

“Ще до вересня (тобто до початку ліквідації банку) ми плануємо виплатити 12 мільярдів по всіх строкових договорах, термін дії яких закінчується до початку ліквідації. Решта отримає свої кошти вже в процесі ліквідації”, – зазначив Андрій Оленчик.

Він запевняє: грошей для виплат більш, ніж достатньо. Втім, це стосується тільки фізичних осіб.

“Для юридичних осіб діє інший механізм. Вони на стадії ліквідації заявляються як кредитори, і отримати свої кошти можуть лише в результаті реалізації активів банку. На жаль, усе залежить від обсягу реальних активів банку. Якщо їх недостатньо, то, наприклад, на сьому чергу юридичних осіб їх може не вистачити”, – повідомив Оленчик.

Крім того, під гарантування взагалі не підпадають вклади в банківських металах, ощадні сертифікати на пред’явника і рахунки фізичних осіб-підприємців.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *