ОСТАННІ НОВИНИ

ГПУ почала суд над Арбузовим та Богатирьовою. Заочно

|

Генеральна прокуратура почала процедуру заочного засудження стосовно колишнього першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова, колишнього міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової та її співучасника Олександра Стащенко

Про це сказав генеральний прокурор Віктор Шокін в інтерв’ю парламентській газеті “Голос України”, передає Еспресо.TV.

“Процедура спеціального розслідування (заочного провадження) вперше реалізована на практиці. До суду внесено подання про заочний засудження екс-міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової та співучасника Олександра Стащенко за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму 6,5 млн гривень у процесі закупівель медичних препаратів та обладнання. Процедура заочного засудження застосована також стосовно колишнього голови Національного банку України, першого віце-прем’єр-міністра і прем’єр-міністра Сергія Арбузова. Він підозрюється в розкраданні і привласненні державних коштів НБУ на суму близько 118 млн грн “, – сказав він.

Шокін також додав, що зараз Арбузов перебуває в розшуку Інтерполу, на його рахунках  та рахунках його дружини, заарештовано понад 200 млн грн. Крім того, на виконанні у компетентних органів Латвії знаходиться міжнародне доручення Генпрокуратури, яке стосується арешту, на підставі судового рішення, грошей Арбузова на суму понад $49 млн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *