ОСТАННІ НОВИНИ

Церква хоче узаконити заборону на аборти

|

зоря

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій пропонує закріпити в Конституції, що цінність життя людини та її право на життя визнаються державою “від зачаття до природної смерті”.

Про це під час прес-конференції у понеділок заявив речник Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря), повідомляє Укрінформ.

“Аборт – це нейтрально-емоційний термін. А церкви та релігійні організації називають це тим, чим воно є, – дітовбивством. Це вбивство ненародженої дитини, яка ще сама не може захистити свої права”, – сказав архієпископ

Він додав, що цей пункт може спричинити широке обговорення в суспільстві, і запевнив, що церква готова і відкрита до цього.

“Ми відкриті до цього обговорення. Але ми вважаємо, що так само як держава захищає право на життя громадянина, який може і сам себе захистити, тим більше має бути захищене право на життя ненародженої дитини. Бо вона сама себе захистити не може”, – додав Євстратій.

Крім того, митрофорний протоієрей Української греко-католицької церкви Олекса Петрів зазначив, що церковні діячі пропонують додати таємницю сповіді до 31 статті Конституції, що регламентує таємницю листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *