ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко підписав указ про часткову демобілізацію

|

im578x383-демо

Президент України Петро Порошенко підписав указ № 328/2015 “Про звільнення з військової служби військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 607 “Про часткову мобілізацію”, передає УНН.

“Провести у липні — вересні 2015 року звільнення з військової служби військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 607 “Про часткову мобілізацію”, — йдеться у документі.

Крім того, П.Порошенко доручив Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інших заходів, пов’язаних зі звільненням з військової служби військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 607 “Про часткову мобілізацію”, у тому числі з їх перевезенням до місць проживання (перебування).

Відповідно до документу, Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державній спеціальній службі транспорту доручено провести звільнення з військової служби військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України 21 липня 2014 року № 607 “Про часткову мобілізацію”, у визначені терміни, перевезення звільнених з військової служби військовослужбовців до місць проживання (перебування) та забезпечення їх комплексної польової форми одягу за сезоном і харчування під час переміщення до місць проживання (перебування).

Як повідомляв УНН, у 2015 році військовими прокурорами Західного регіону України вже розпочато кримінальні провадження про 632 кримінальні правопорушення у сфері порушень порядку проходження військової служби.

Водночас зі слів Президента України П.Порошенко, за період з першої хвилі мобілізації суттєво скоротилася кількість дезертирів. З його слів, наразі в українській армії менше 1% дезертирів.

Фото: espreso.tv

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *