ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова із зони АТО повернулися майже 150 захисників

|

armija_vokzal_rotacija9929

Сьогодні, 12 червня, до Львова із зони АТО повернулися майже 150 бійців 80-ї аеромобільної бригади. На головному залізничному вокзалі їх зустрічали родичі і друзі. Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Бійці поверталися додому поїздом «Харків–Львів». На пероні завчасно збиралися найближчі наших захисників. Вони приготували для бійців квіти, синьо-жовті кульки, національні прапори і шампанське.

Керівник прес-центру АТО Олександр Поронюк розповів, що додому повертаються майже 150 бійців.

«Їм вдалося пережити дуже багато незгод військової служби. Досить пригадати Луганський, Донецький аеропорти, Щастя, Піски. Дуже приємно, що налагоджена система ротації і люди мають час на відпочинок», – розповів Олександр Поронюк.

Він зазначив, що бійці пробули на Донбасі від трьох місяців до півроку. Тепер вони матимуть мінімум два тижні відпустки.

Бійця Остапа Стахіва у Львові зустрічала велика родина. Хлопець розповів, що проходив службу 2,5 місяця. Він дуже щасливий, що повернувся, однак його найзаповітніше бажання, аби друзі, що залишились на Донбасі, теж змогли цілими і неушкодженими приїхати додому.

Михайло Павлишин, який приїхав у відпустку, розповів, що на Луганщині знайшов нову сім’ю – усі бійці стали йому братами.

«Найстрашнішою для мене була ніч. Ти не спиш, а бачиш сонце, то сльози з’являються на очах, бо ти її (ніч, – ред.) пережив. Стає добре і ти приступаєш то тієї роботи, яку маєш виконувати», – розповів боєць.

А Денис Яценко найбільше на Донбасі переживав за дім, аби тут усе було спокійно.

«Я вже тричі по три місяці був на Сході. Зараз повернувся на відпустку. Найбільше зараз хочеться скинути обмундирування, одягнути шорти, сандалі, футболку і просто, як звичайний житель Львова, прогулятися містом», – розповів герой.

armija_vokzal_rotacija2292

armija_vokzal_rotacija4484

armija_vokzal_rotacija7717

armija_vokzal_rotacija9969

armija_vokzal_rotacija77107

armija_vokzal_rotacija1111411

armija_vokzal_rotacija1212512

armija_vokzal_rotacija2020320

Фото: ІА ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *