ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Домініканський собор Львова відзначає храмове свято

|

Домініканський соборЩороку у четвер після Неділі всіх святих припадає празник Пресвятої Євхаристії. Греко-католики урочисто відзначають його сьогодні, 11 червня. У Львові в цей день престольний празник святкують парафіяни Домініканського Собору (церкви Пресвятої Євхаристії). Урочиста Літургія розпочнеться об 11.00 год., яку очолить Високопреосвящинний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ, повідомляє Духовна велич Львова.

Свято Пресвятої Євхаристії має західне походження та з’явилось у ХІІІ столітті. Днем свята було обрано саме четвер, коли Христом було встановлено Тайну Євхаристії. Однак дуже часто урочисте святкування переноситься з четверга на найближчу неділю.

Спершу це свято почало відзначатись в єпархії Льєж з ініціативи місцевого єпископа Роберта у 1247 році, а вже у 1264 році Папа Урбан IV проголосив його обов’язковим для цілої Західної Церкви. В Українській Греко-Католицькій Церкві воно було введене постановами Замойського Синоду у 1720 році і з того часу відзначається щорічно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *