ОСТАННІ НОВИНИ

Слухачі «Львівської хвилі» подарували сім’ям загиблих воїнів можливість відпочити у Франції

|

20150611_115812

Слухачі радіо «Львівська хвиля» подарували двом сім’ям загиблих бійців можливість провести літній відпочинок та психологічну реабілітацію у Франції. Сьогодні, 11 червня, у рамках проекту «Частинка себе» у закордонну відпустку вирушили рідні Віктора Гурняка та Анатолія Митника.

Відповідно до проекту, сім’ї житимуть у Франції два тижні, де їх прийматиме українська діаспора, яка взяла на себе організацію побуту та дозвілля.

«Попередню сім’ю, яку нам також вдалося відправити, завдяки підтримці наших слухачів, у Франції зустріли дуже тепло. Їм влаштували неймовірно  насичену програму. Ці люди присилали нам фотографії зі свого відпочинку і безконечно усміхалися, мабуть, вперше після того, як отримали сумну звістку про свого тата і чоловіка, який загинув. І ми зрозуміли, що це не марна справа і це треба робити», – поділився враженнями від проекту програмний директор радіо «Львівська хвиля» Влодко Лучишин.

20150611_113829

Можливість пройти літню реабілітацію у Франції українські сім’ї отримали завдяки ініціативі благодійної організації «ІРУАЗ-Україна», яка взяла на себе всі фінансові зобов’язання на території Франції, включаючи витрати на проживання, харчування, екскурсії та на розваги. А от витрати щодо підготовки подорожі, виготовлення необхідних документів та на переїзд лягли на українську сторону. І тут, власне, дуже допомогли слухачі «Львівської хвилі», які переказували кошти на проект «Частинка себе».

«Я хочу подякувати слухачам за те, що вони спричинилися до того, що ми зібрали грошей для цих двох сімей і можемо вже починати збирати кошти на наступні поїздки. Нам дуже пощастило зі слухачами», – зазначив В.Лучишин.

20150611_114329

Координатор проекту Уляна Дейнека розповіла, що планує організувати реабілітацію у Франції щонайменше 10 родинам загиблих бійців. А тому збір благодійних внесків на проект «Частинка себе» не припиняється. Кошти можна переказувати на адресу радіо «Львівська хвиля».

Довідка

Gurnyak-Viktor2

Віктор Гурняк загинув у Луганській області, рятуючи поранених. У ролі фотографа Віктор пройшов увесь Майдан. У квітні побував в окупованому Криму, а потім вирушив в зону АТО. Як волонтер займався забезпеченням «Айдару», а з літа офіційно пішов служити добровольцем у батальйон.

Віктора Гурняка нагороджено Бронзовим хрестом за рятування життя військових в бою на 32-ому блокпосту на Луганщині ціною власного життя.

Митник_Анатолій_Михайлович

Анатолій Митник – служив у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1». Загинув 30 серпня 2014 року у бою біля села Піски Донецької області. Указом Президента нагороджений Орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

На своїй соціальній сторінці 17-річний син героя написав таке: «Герої не вмирають! І ти, рідненький, не помер, ти навічно залишишся не лише в моєму серці, а й в серцях всіх, хто хоч трішки тебе знав. А я не здамся. Я достойно проживу життя за нас двох. Прапор твій, татку, майорить на подвір’ї, а я не дозволю його нікому зняти, я знаю, як ти радів, коли його вивішував. Вічна тобі пам’ять».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *