ОСТАННІ НОВИНИ

Обстріли бойовиками мирних населених пунктів можуть бути провокацією

|

обстріл

У Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомили представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про нічні обстріли проросійськими сепаратистами мирних населених пунктів Горлівка, Трудівське та Водяне. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє прес-центр АТО.
Вчора вночі з шахти імені Гагаріна, що розташована на тимчасово підконтрольній НЗФ ОРДО території, по західній околиці Горлівки гатили з мінометів калібром 120 мм. Внаслідок обстрілів вбито три та поранено ще три цивільних особи.
Це було зафіксовано черговою зміною СЦКК. Також факт обстрілу та координати позиції бойовиків, з якої вівся вогонь, підтверджують і засоби артилерійської розвідки ЗС України.
Крім того проросійські сепаратисти з н.п. Новоласпа обстрілювали н.п. Трудівське за допомогою артилерійських систем калібру 122 мм, а з аеропорту «Донецьк» вели вогонь з танка по н.п. Водяне.
У той же час представники російської сторони в СЦКК вдаються до перекручення інформації, і обвинувачують у цих обстрілах українську сторону.
– Зазначені чергові акти цинічної зневаги до людського життя направлені не просто на знищення українських населених пунктів, але й на дискредитацію Збройних Сил України. Ці провокації є черговою спробою ввести в оману міжнародну спільноту та призвести до ескалації напруженості, – заявив керівник української сторони Спільного центру генерал-майор Андрій Таран.

Фото: Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *