ОСТАННІ НОВИНИ

На нафтобазі під Васильковом стався черговий вибух

|

вибухНа нафтобазі в селі Крячки Васильківського району Київської області о 10:15 стався вибух двох ємностей і зберігається загроза чергового вибуху. Про це заявив журналістам на місці подій голова Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Микола Чечоткін, передає РБК-Україна з посиланням на  прес-службу ДСНС.

“Зранку горіла одна ємність, але о 10:15 стався вибух двох ємностей. Наразі завершується гасіння 13 ємностей об’ємом 50 куб. м, які вибухнули о 22:10 червня”, – заявив Чечоткін.

Він зазначив, що станом на 11:00 на нафтобазі горить 3 ємності об’ємом 800 куб. м.

“Горіння 3 ємностей контрольоване. Загрози розповсюдження вогню в бік нафтобази KLO, військової частини немає. Постійно здійснюється спостереження та моніторинг ситуації, працює три бойові дільниці. Ми контролюємо 50% території нафтобази. Наразі розпочалося відкачування нафтопродуктів з ємностей, що вціліли і підтікають”, – повідомив Чечоткін.

Він також зазначив, що пінна атака наразі не проводиться, у зв’язку з тим, що є загроза чергового вибуху.

За його словами, до ліквідації пожежі залучено майже 700 осіб, включаючи підрозділи МВС України та Нацгвардії. Від ДСНС залучено 300 чоловік особового складу та 45 од. техніки.

Вранці на нафтобазі під Києвом продовжували горіти 14 ємностей.

Нагадаємо, увечері 10 червня на нафтобазі “БРСМ-Нафта” в с. Крячки Васильківського району Київської області стався прогнозований вибух 4-5 цистерн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *