ОСТАННІ НОВИНИ

Хто з сьогоднішнього дня не зможе очолювати вуз в Україні

|

Для кандидатів на пост глави вузу в Україні сьогодні вводяться обмеження. Сьогодні, 11 червня 2015 р., набирає чинності закон України № 415-VIII “Про внесення змін до закону України “Про вищу освіту” щодо встановлення обмежень при обранні на посаду (призначення виконуючого обов’язки керівника вищого навчального закладу”. Цей документ вчора було офіційно опубліковано в парламентській газеті “Голос України”.

Цей закон набирає чинності на наступний день після його опублікування.

Згідно із законом, на посаду керівника внз не може бути обрана особа, яка за рішенням суду визнана недієздатною або дієздатність якої обмежена, має судимість, згідно з вироком суду позбавлений права займати такі посади, за рішенням суду було визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення – протягом року з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили.

Крім цього, керувати вузом не може особа, яка підпадає під дію закону «Про очищення влади» або яке голосувало за диктаторські закони 16 січня 2014 р.

Виконуючий обов’язки керівника, який на день набрання чинності закону підпадає під його дію, підлягає звільненню протягом двох тижнів.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон в цілому 14 травня 2015 р. За відповідний законопроект №2599-1 проголосували 226 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон 9 червня 2015 р.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *