ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти Львівської фінакадемії пікетують проти приєднання до Франкового університету

|

11393066_857565404318046_3467176213324597599_nСьогодні, 10 червня, понад сотня студентів, викладачі та працівники Львівської державної фінансової академії зібралися під стінами корпусу свого вишу, що на вул. Коперника у Львові, аби висловити свою незгоду щодо приєднання академії до Львівського національного університету ім. І. Франка.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Мітингувальники розповіли, що уряд видав розпорядження від 25 березня про приєднання Львівської державної фінансової академії до Львівського національного університету імені Івана Франка. На їхню думку, це означає фактичну ліквідацію вишу.

«Де у таких умовах є для нас позитив? Які для нас переваги і перспективи? Чого нам очікувати від таких змін? Чому реформу почали саме з нас? Наш виш не є останнім у всеукраїнських рейтингах», – обурилися студенти.

Вони зазначили, що ніхто не питав думки ні у працівників, ні у людей, що навчаються в академії, щодо цих змін.

Студент Богдан у коментарі розповів, що прийшов на мітинг, бо не хоче, аби виш, який він обрав, став частиною Франкового університету.

«Я стою тут за свою академію, за те, щоб ми залишалися незалежним університетом. Хочеться бути окремим ВНЗ. Крім того, ми входимо у ТОП-200 найкращих вищих навчальних закладів України, а якщо говорити про фінансовий напрямок, то ми один із найкращих фінансових вишів. Я вважаю, що це дуже добре. Тут нас навчають як теорії, так і практики. У нас тут можна здобути дійсно європейську освіту», – сказав студент.

Викладачі фінансової академії теж прийшли на мітинг підтримати ініціативу студентів. «Ми вийшли підтримати студентів, бо любимо ЛДФА. Тут нам комфортно працювати. У нас є наукові, технічні здобутки. Крім того, маємо хорошу матеріально-технічну базу. Ми хочемо бути самостійним структурним підрозділом», – зазначила кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів суб’єктів господарювання Львівської державної фінансової академії Леся Мельник.

Вона запевнила, що виш не проти реформ, однак проти того, що усе робиться без врахування думки колективу і студентів.

«Під час прийняття такого рішення не врахували думки студентів. Жодної заяви про те, що студенти просяться у Франковий університет немає, що викладачі хочуть у склад університету теж нема. Можливо, шляхом діалогу ми б підтримали це приєднання, але цього не було. Так не повинно бути у демократичній країні», – наголосила вона.

Леся Мельник розповіла, що поки нічого не відомо про майбутнє академії.

«На сьогодні є лише розпорядження Кабміну про реорганізацію ЛДФА як структурного підрозділу. Якщо брати статут університету, то там є лише кафедра і факультет. То ким ми будемо? Кафедрою?», – сказала вона.

Фото: Володимир Прокопишак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *