ОСТАННІ НОВИНИ

Російський суд знову залишив Савченко за ґратами  

|

Савченко www.segabg.com

Московський міський суд за клопотанням Слідчого комітету РФ продовжив термін арешту української льотчиці, народного депутата Надії Савченко ще на три місяці – до 30 вересня, загалом до 15 місяців тримання під вартою.  Про це пише УНІАН.

Як заявив слідчий, термін арешту Савченко минає 30 червня, проте «завершити попереднє розслідування впродовж зазначеного строку не видається можливим».

За його словами, Савченко і трьом її захисникам необхідно завершити ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, що складається з 38 томів. Слідчий повідомив, що Савченко з 2 червня почала ознайомлення з матеріалами справи.

Також слідчий заявив, що підстави для арешту «не змінилися і не відпали», тому він звернувся до суду з вимогою продовжити термін тримання під вартою до 15 місяців – до 30 вересня 2015 року.

Цю вимогу, як і раніше завжди в таких випадках, підтримав прокурор.

Адвокат Ілля Новіков нагадав суду, що Савченко має імунітет від кримінального переслідування як делегат ПАРЄ і надав відповідні документи.

Крім того, він наголосив, що, за російським законодавством, клопотання на продовження арешту на термін більше 12 місяців має візуватися керівництвом Слідчого комітету, але цього не було зроблено.

Сама Савченко наголосила, що не розуміє, чому перебуває за ґратами в РФ уже рік, адже немає жодних «натяків її вини».

Фото: www.segabg.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *