ОСТАННІ НОВИНИ

Зростає загроза «диверсійно-терористичної війни, -Тимчук

|

ato

За минувшу добу російсько-терористичні війська здійснювали обстріли позицій українських військ і цивільних об’єктів, застосовуючи, крім стрілецького озброєння, 82-мм і 120-мм міномети, 122-мм артилерію і озброєння бронетехніки. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

На Приморському напрямку в районі н.п.Шірокіно бойовики наносили удари з 120-мм мінометів по заздалегідь розвіданими цілям (відзначається висока ефективність і щільність вогню).

На Донецькому напрямку терористи наносили удари з мінометів, АГС-17 і стрілецької зброї в районі н.п.Марьінка. Відзначається робота снайперів в даному районі. Також зафіксовано неодноразове застосування протитанкових засобів по опорних пунктах українських військ.

У районі н.п.Опитное, Авдіївка, а також північніше (в районі н.п.Кірово і Ленінське) бойовики застосовують 122-мм ствольну артилерію і 82-мм міномети (на транспортних платформах). Застосування 122-мм артилерії також зафіксовано в районі Семигори, Травневе, Гольмівському, на правому фланзі Світлодарськ плацдарму.

У районі н.п.Щастя, а також північніше (район н.п.Кримское і Новотошковка) зафіксовані мобільні групи 82-мм мінометів. Ці групи працюють «за викликом» піхотних груп противника, що оперують перед переднім краєм і в «нейтральній смузі», і виявлятимуть позиції сил АТО. Мінометні групи бойовиків, які прибувають після виявлення цілей, здійснюють 5-6 залпів і негайно змінюють позиції.

Зростає загроза «диверсійно-терористичної війни» в тактичних тилах сил АТО, де наростає кількість зафіксованих обстрілів і випадків мінування місцевості силами диверсійно-розвідних груп бойовиків. Фактично лінія розмежування прозора, обійти будь-який блок-пост сил АТО для групи підготовлених диверсантів не складає труднощів. У районах, що примикають до території «ДНР», ситуацію посилює позиція керівництва ДонОГА щодо «спрощення пропускного режиму в зоні АТО». У зв’язку з цим актуальна загроза перенесення «диверсійної війни» в оперативно-тактичні тили сил АТО, що зробить уразливими органи військового управління, комунікації та систему логістики українських військ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *