ОСТАННІ НОВИНИ

Ватажки "ЛНР" і "ДНР" хочуть визнати окуповані території частиною України

|

захарченко

Ватажки самопроголошених “ЛНР” і “ДНР” направили Контактній групі “доповнення до змін” до Конституції України, які передбачають збереження окремих районів Донбасу з особливим статусом у складі України. Про це йдеться в заяві представників “ЛНР” і “ДНР” на Мінських переговорах Владислава Дейнего і Дениса Пушиліна, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на “Інтерфакс”.

“Окремі райони з особливим статусом або їхні асоціації є невід’ємною складовою частиною України, і в межах повноважень, визначених Конституцією, окремими законами України, а також угодами щодо розмежування повноважень між цими районами, їх асоціаціями і Кабінетом міністрів України, міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, самостійно вирішують питання, віднесені до їх відання”, – йдеться в тексті документа.

Проект був переданий тимчасовому координатору робочої групи з політичних питань від ОБСЄ П’єру Морелю.

“В окремих районах з особливим статусом діє особливий порядок і особливий статус місцевого самоврядування, що передбачає окреме правове регулювання”, – наголошується в проекті.

Також у проекті зазначають , що лідери “ЛНР” і “ДНР” Ігор Плотницький і Олександр Захарченко повинні зберегти за собою свої посади.

При цьому пропонується наділити органи місцевого самоврядування особливим статусом і створювати органи охорони громадського порядку – так звану “народну міліцію”. Керівників таких органів передбачається призначати на посади та звільняти за рішенням місцевого самоврядування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *