ОСТАННІ НОВИНИ

УПЦ КП та УАПЦ об’єднаються у вересні

|

У Києві 8 червня на засіданні спільної комісії з об’єднання Української автокефальної православної церкви та Української православної церкви Київського патріархату було досягнуто домовленості про об’єднання двох церков і проведення спільного собору.

Про це повідомив один із учасників діалогу від УПЦ КП архієпископ Чернігівський Євстратій (Зоря) на власній сторінці у Facebook, передає ТСН.

Переговори відбувалися у Михайлівському золотоверхому монастирі Києва. Сприяти діалогові прибули представники Вселенського патріарха Варфоломея – єпископ УПЦ в Канаді Іларіон та єпископ УПЦ в США Даниїл.

Після чотирьох годин дискусій сторони ухвалили спільний документ. Ним констатовано намір створити помісну православну церкву в Україні та рекомендовано керівництву УАПЦ і УПЦ КП юридично затвердити підготовку спільного об’єднавчого собору.

Часом проведення цього собору пропонується день церковного новоліття – 14 вересня. А місцем – історичний центр українського православ’я, свята Софія Київська. На соборі має бути схвалено рішення про умови об’єднання обох церков та обрано нового предстоятеля об’єднаної церкви.

Вже зараз документом заохочується спільне служіння духовенства обох церков і забороняються переходи з однієї юрисдикції до іншої.

«Присутність представників Константинопольської Церкви стала однією зі складових успіху переговорів», – прокоментував засідання і його рішення владика Євстратій.

111

222

333

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *