У Чернівцях створили серію коміксів про пригоди українських супергероїв

|

супер

У Чернівцях вийшов перший випуск коміксів, де супергероями стали українці, серед яких: Кобзар, Кріп, Кіборг та інші. Про це УП розповіла художниця збірки Софія Розуменко.

Прототипами супергероїв стали звичайні люди – хлопці які нас захищають.

“Я вважаю, що всі, хто нас захищає – вони і є супергерої, тому наші персонажі – це такий збірний образ”, – каже вона.

супер2

“Моїм завдання було візуалізувати їх, оживити, підкреслити характер кожного. Кобзар – збірний образ сучасного, сильного і мужнього чоловіка. Він втілення сильного духом ватажка, який не зважаючи на те що сліпий, має супер-здібності читати думки людей, його образ я змалювала. Кріп – більш веселий персонаж, сильний, дотепний, лікує травами – для його створення я надихалась образами гуцулів) Для образу Кіборга я взяла багато рис із портрету одного із загиблих хлопців в Донецькому аеропорті, присвятивши образ цього непереможного воїна саме їм”, – каже Софія.

супер3

Як розповідає Софія, самих героїв, їхні характери вигадала Леся Воронюк – автор ідеї створення коміксу.

“Прототипами героїв коміксу стали сучасні українці, які є героями у реальному житті – це наші воїни на сході (у коміксах Кіборг, Кріп), наші жінки, які займаються волонтерством, а якщо і ні, то беруть на себе відповідальність за родину, дітей, коли чоловік воює, наші українки мають незламну віру і неймовірно сильні (у коміксах – Віра), і наші громадяни, яких не можна зламати не тільки війною, а й всіма кризами, які переживаємо (ватаг Кобзар)”, – розповідає дівчина.

супер4

Автори кажуть, що до випуску планується серія коміксів.

“Я з радістю буду продовжувати ілюструвати ці історії, оскільки сучасним дітям потрібні свої герої, і зразки для наслідування. Тим більше, що прототипи цих героїв живуть в наш час і серед нас”, – додає художниця Софія.

супер5

“Ми плануємо серію коміксів, коли один випуск – одна пригода. Кожна з пригод перегукується із подіями в Україні. Наприклад, у першому випуску супергерої мають врятувати жайворонка, який приносить сонце, якщо вони цього не зможуть зробити, може настати вічна тьма. Частина подій відбувається в аеропорту “Д”. Судячи з кількох презентацій, діти цілком зрозуміли, про що йдеться. Такий виклад нашого сьогодення (через формат пригодницьких коміксів) для дітей зрозумілий, цікавий, захоплюючий, простіше кажучи – це розповідь про сьогоднішні події мовою дітей та підлітків”, – додає авторка ідеї Леся.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *