ОСТАННІ НОВИНИ

Рада кличе миротворців їхати до України

|

верховна рада

Верховна Рада України підтримала у першому читанні та в цілому законопроект № 2953 “Про внесення змін до закону України “Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України”. За відповідне рішення проголосували 250 нардепів, інформує РБК-Україна.

Як заявив заступник міністра оборони України Петро Мехед під час представлення  документу у сесійній залі парламенту, цей проект закону розроблено на виконання указу Президента України від 2 березня 2015 р. № 116, яким введено в дію рішення РНБО про звернення про ООН та ЄС щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки.

Закон доповнює закон України “Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України” низкою положень, спрямованих на розширення переліку правових підстав перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України.

Зокрема, такою підставою пропонується вважати надання Україні на її прохання допомоги у вигляді проведення на її території міжнародної операції з підтримання миру і безпеки на підставі рішення ООН та/або ЄС.
Крім того, передбачається заборона на перебування на території України підрозділів збройних сил тих держав, які розв’язують проти України збройну агресію.

“Реалізація зазначеного законопроекту дозволить створити необхідні умови для розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки, що має забезпечити якнайшвидшу нормалізацію обстановки, відновлення правопорядку та життєдіяльності, конституційних прав і свобод громадян в населених пунктах Донецької та Луганської областей в зоні АТО”, – сказав Мехед.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *