ОСТАННІ НОВИНИ

Повістки можуть вручати будь-яким способом, - Генштаб

|

повістки

Співробітники військкоматів мають право вручати повістки де-завгодно і як-завгодно. Про це йдеться у роз’яснені Генерального штабу Збройних Сил України відносно деяких питань щодо мобілізації, інформує прес-служба штабу.

«Законом не встановлено, як саме, де саме має вручатися повістка. Тому співробітники військкоматів можуть віддавати повістки будь яким способом, який не суперечить статті 19 Конституції України», – йдеться у повідомленні.

Також у Генштабі нагадують, що кожен громадянин має право оскаржувати дії посадових осіб в суді – це гарантовано Конституцією України.

Сьогодні основне завдання військкоматів:
– відбір придатних за станом здоров’я людей та направлення їх для підготовки в навчальних центрах. Після підготовки вони направляються до військових частин.
– залучення добровольців – пропонується укладання контрактів (на час дії контракту гарантується збереження робочого місця та середнього заробітку а також всі пільги) для проходження служби під час особового періоду.

«Наголошуємо, повістка –  це не квиток в армію. Це лише запрошення до військкомату для уточнення даних та (або) проходження медогляду», – нагадують у штабі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *