ОСТАННІ НОВИНИ

Президент ФІФА Блаттер заявив про відставку

|

блаттерПрезидент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що він іде у відставку. Таке рішення він мотивував корупційним скандалом в організації, передає Радіо Свобода.

Під час прес-конференції 2 червня у Цюріху, Блаттер зазначив, що найближчим часом буде скликаний спеціальний конгрес для обрання нового президента ФІФА.

29 травня 79-річного Йозефа Блаттера переобрали на п’ятий чотирирічний термін на посаді президента Міжнародної федерації футболу – ФІФА.

Виборам президента ФІФА передував найбільший корупційний скандал в історії цієї організації. 27 травня у Цюріху були заарештовані кілька високопосадовців ФІФА, проти яких у США висунуті звинувачення у хабарництві при виборі місць проведення світової першості з футболу, в махінаціях з укладенням маркетингових та телерадіомовних угод, у шахрайстві, рекеті й відмиванні грошей.

Швейцарські чиновники розпочали кримінальне розслідування щодо процесу голосування, у результаті якого Росія та Катар стали організаторами Чемпіонатів світу з футболу у 2018 та 2022 роках.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *