ОСТАННІ НОВИНИ

На Зелені Свята львів'яни вшанували могили захисників України

|

IMG_0087

Вже традиційно за ініціативи громадського діяча, лауреата Шевченківської премії Ігоря Калинця на Зелені Свята львів’яни вшановують могили захисників України. Про це інформує прес-служба «Народного контролю».

Цьогоріч у перший день свят громада віддала пошану військовим похованням на Янівському цвинтарі, зокрема, вшанувала могили Володимира Робітницького, Ольги Басараб, Богдана-Ігоря Антонича та молилася біля Меморіалу жертв політичних репресій.

Учора, 1 червня, на Личаківському кладовищі відвідали могилу невідомому вояку УПА, поле почесних поховань, меморіали воїнів УГА,  братські могили УСС, та місця поховання героїв, які віддали своє життя у сучасній московсько-українській війні.

«Сьогодні, коли знову йде війна за незалежність та соборність України, жоден українець не має права бути байдужим. Наша відповідь московським агресорам, русскому міру – творення та збереження Українського Світу», – вважає Ігор Калинець.

_MG_0072

Прикметно, що поклін героям прийшли віддати сотні людей, серед яких були і військові, і молодь, і люди  поважного віку.

«Наші предки передали нам пам’ять про великих героїв української держави: січових стрільців, воїнів УГА та УПА. Сьогодні ж ми стали свідками війни, яка народжує нових героїв, і ми зобов’язані зробити все для того, щоб їх не забули, адже герої помирають тоді, коли ми їх забуваємо», – зазначив студент, активіст «Громадського руху «Народний Контроль» Андрій Ткачук.

Серед низки громадських активістів співорганізатором дійства «Наші герої наша пам’ять» є «Громадський рух «Народний Контроль».

_MG_0066

«Нам ніколи ніхто не дарував свободу, як 100 років тому українські січові стрільці боролися за нашу землю, так сьогодні наші хлопці на Сході боронять нашу Україну від окупанта. Минулого тижня ми відвозити допомогу хлопцям на Схід. У Станції Луганській бійці батальйону «Львів» мені сказали: «ми, справді, є «Народна армія», адже, нас підтримує народ, заради якого ми боремося! Саме тому – ми переможемо»! Ми повинні розуміти, що вшановуючи полеглих – ми надаємо наснаги нашим бійцям», – наголосив на один з лідерів «Громадського руху «Народний Контроль» Валерій  Веремчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *