ОСТАННІ НОВИНИ

Українських полонених офіцерів возять на допити в Росію, - Рубан

|

Військовополонених, захоплених терористами на Донбасі, періодично вивозять в Російську Федерацію – у першу чергу, для допитів старшого офіцерського складу

Про це заявив керівник Центру визволення полонених громадської організації Офіцерський корпус Володимир Рубан, передає Еспресо.TV з посиланням на “Радіо Свобода”.

Він також зазначив, що є й непідтверджені чутки про те, що полонених вивозять у республіки Кавказу.

Рубан додав, що через неконтрольований кордон з Росією полонених можуть перемістити в будь-який час. “Тому встановити точну кількість полонених на території, де відкрито кордон, практично неможливо”, – наголосив він.

Згідно з даними Рубана, полонених часто перевозять – наприклад, щоб використовувати для будівництва або розбирання завалів, для ремонту підбитої й поламаної важкої техніки. При цьому деякі військовополонені не бажають повертатися на територію України, оскільки побоюються кримінальних звинувачень у зраді або у допомозі терористам і сепаратистам.

Нагадаємо, за інформацією уповноваженої президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірини Геращенко, наразі у полоні терористів залишаються 399 українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *