ОСТАННІ НОВИНИ

У Соборі святого Юра виставлять для почитання чудотворну ікону

|

чудотворна ікона

У неділю, 31 травня, в Соборі св. Юра опустять для почитання чудотворну ікону Теребовлянської Матері Божої, інформує Духовна велич Львова.

Молитва до образу розпочнеться о 17.00 год.

Також відбудеться традиційний обхід з іконою навколо храму, під час якого священики Собору св. Юра благословлятимуть місто і його мешканців. До ікони Божої Матері буде прикріплений п’ятнадцятиметровий вельон, як символ дівочої чистоти, який на своїх руках нестимуть дівчата.

«Після обходу вельон розстелять, і дівчата зможуть покласти на нього свої віночки перед образом Богородиці. Віночки символізуватимуть дівочу долю, яку ті віддадуть під опіку Матері Божій. Це надзвичайна нагода для кожної дівчини випросити собі добру долю перед чудотворним образом» – розповідає о. Роман Кравчик, адміністратор Архикатедрального собору св. Юра.

Організатори запрошують дівчат нести і підтримувати вельон, а хлопців– саму ікону.

Довідка:

Теребовлянська Чудотворна ікона Божої Матері ― одна із найстаріших (XVII ст.) «плачучих» ікон України. Під час свого візиту в Україну, перебуваючи у Львові, перед нею молився Папа Римський Іван-Павло II. 25 червня 2001 року Святіший Отець коронував Теребовлянську чудотворну ікону Пресвятої Богородиці.

Фото: sobor-svyura.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *