ОСТАННІ НОВИНИ

Особові справи львівських бійців потрапили до рук сепаратистів, - Васюник

|

Бійцям добровольчого батальйону патрульної служби міліції відмовляють у видачі документів. Через це військові не можуть отримати статусу учасника бойових дій. Окрім того, особові справи бійців невідомим чином потрапили до рук терористів і опубліковані на сепаратистських сайтах. Про це повідомив народний депутат України Ігор Васюник, інформує прес-служба нардепа.

За його словами, до Центру правового захисту учасників АТО звернулись львів’яни, які воювали в зоні АТО у складі добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Шахтарськ». Бійців оформили на підставі трудових книжок у структурі ГУ МВС України в Дніпропетровській області. Однак після завершення проходження служби львівським бійцям не видають документи, щоб оформити статус учасників АТО.

«Бійці брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення. Спочатку їхні документи зберігались в дніпропетровському обласному управлінні міліції. Проте коли дійшла справа до оформлення статутусу учасників, бійцям відмовляли у видачі документів. Пізніше військовим усно повідомили, що їхні  документи та особові справи передали в луганське обласне управління міліції. Найгірше те, що особисті дані наших військових – фотографії, посади, домашні адреси та номерами мобільних телефонів, з’явились на сепаратистських сайтах. Це ніщо інше як навмисний  «злив інформації» про українських військових. Хтось передає сепаратистам інформацію про наших хлопців.  Загалом оприлюднили особисті дані 170 бійців.  Сайти, які оприлюднили дані українських бійців, досі не заблоковані. Ми вже написали звернення на Авакова та голову СБУ, а також командира батальйону», – розповів Ігор Васюник.

Звернення про факт порушення прав учасників АТО направлено міністру внутрішніх справ України, голові Служби безпеки України, Голові державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, а також голові добровольчого батальйону, в складі якого львівські бійці проходили службу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *