На передовій загинув львів’янин Василь Кіндрацький

|

11216709_424875577697050_5230029483799630622_n
Сьогодні, 28 травня, із життя пішов наш земляк Василь Кіндрацький, який тривалий час захищав Україну від бойовиків у зоні АТО.

Про це повідомляє 032.ua з посиланням на допис Богдана Червака у Facebook.

Василь Кіндрацький – боєць батальйону ОУН, керівник штабу, в минулому – голова Миколаївської райдержадміністрації.

За словами голови ОУН Богдана Червака, Василь отримав важкі поранення під час бою з окупантами. Лікарі намагалися врятувати йому життя, втім усе було марно.

«Сьогодні в зоні АТО, на передовій загинув боєць ОУН -ЗСУ Василь Кіндратський (друг Кіндрат). У бою з окупантами Василь зазнав поранення.  Лікарі не змогли врятувати його життя. Вічна пам’ять герою! Царство небесне», – йдеться у дописі Богдана Червака.

Згодом підтвердив сумну новину головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв, який неодноразово бував на Донбасі: «ЗНОВУ БІДА. Кілька годин тому від прямого влучання танкового снаряду загинув Василь Кіндрацький, колишній боєць добровольчого батальйону ОУН, згодом – десантник 81 десантної бригади. На своїй сторінці у ФБ екс-заступник командира ОУН Борис Гуменюк написав: “Щойно в с.Водяне на позиції “Шахта” тяжко поранило нашого побратима Василя Кіндрацького, “Кіндрата”.
Прямою наводкою стріляв ворожий танк.
“Кіндрат” при свідомості. На цю пору медики евакуйовують побратима з передової.
Молимося.”

Лікарі 40 хвилин боролися за його життя, але їх зусилля виявились марними… (На фото – Василь Кіндрацький (позивний “Кіндрат”) – справа.

…Я їхав з Василем в буремні піски і він став моїм першим гідом, який описав усі феєричні і позакулісні сторони діяльності батальйону ОУН. Випускник факультету журналістики, колишній голова Миколаївської РДА і багаторічний рухівець приваблював своєю добротою і якоюсь ледь вловимою хитринкою в очах. Вже пізніше, коли знову перетнулись у Львові (Василь приїхав на кілька днів на Великдень) він скрушно розповідав про, на його думку, підривну діяльність в батальйоні групи якогось невідомого мені “Кобри” і висловлював переконання, що “батальйону по – любу треба вливатися в лави ЗСУ, бо інакше це все нагадуватиме самодіяльність і партизанщину заради партизанщини”. Кіндрацький, після того як частина бійців ОУН легалізувалась у десантній бригаді ЗСУ, страшенно переймався тим, що їх колишні побратими з ОУН звинуватили в присвоєнні якогось батальйонного майна (“Ми, Миколо, взяли лише найнеобхідніше! Все решта – це завивання екзальтованих баб, які думають, що роблять батальйону ОУН добро”

Під час останньої зустрічі у Львові Василь Кіндрацький завів свого малого сина в “Макдональдс” на проспекті Шевченка. Вийшов розстроєний, але усміхнений: “Якесь падло вкрало в дитини з куртки мобільний! Але, як кажуть: Дякую Боже, що взяв грошима…”

Цього разу не взяв», – написав М. Савельєв у facebook.

кіндрат 3 кіндрат 2

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *