Російські генерали відмовилися від ГРУшників, мовляв це не їхнє - Геращенко

|

На зустрічі в Мінську російські генерали відмовилися від спецназівців Головного розвідувального управління, взятих у полон українськими військовими поблизу міста Щастя на Луганщині. Про це в ефірі «5 каналу» заявила уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко, пише ЛІГАБізнесІнформ.

«Для мене, як для людини, яка бере участь в Мінських переговорах, в гуманітарній групі, одним з найбільших шоків було, коли на зустрічі в Мінську (22 травня, – ред.) генерали відмовилися від своїх капітанів і сержантів. Вони сказали – це не наше», – наголосила Геращенко.

Нагадаємо, 16 травня біля міста Щастя Луганської області під час бою, в якому загинув український військовий, були затримані двоє росіян – капітан Євген Єрофєєв і сержант Олександр Александров.

22 травня Шевченківський суд Києва заарештував їх до 19 липня 2015 року. Проти російських військовослужбовців висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (вчинення терористичного акту, що призвело до загибелі людини).

Раніше в СБУ повідомляли, що Росія не направляла офіційного запиту українській владі з проханням допустити російських дипломатів до затриманих росіян. При цьому самі затримані в інтерв’ю журналістам зізнавалися, що їх відвідували представники ОБСЄ, Червоного Хреста, Amnesty International, але не співробітники російського посольства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *