ОСТАННІ НОВИНИ

Працівника «Львівводоканалу» засудили на чотири роки за смерть дитини у каналізації

|

люкЗалізничний суд Львова нарешті поставив крапку у справі загибелі дворічного хлопчика у жовтні 2013 року. Тоді дитина, гуляючи з бабусею, провалилася у відчинений каналізаційний колектор. Рятувальники знайшли тіло хлопчика лише наступного дня в півтора кілометрах від місця трагедії, передає press-centr.

Одразу ж за фактом службової недбалості посадових осіб ЛМКП «Водоканал», на балансі якого перебував злощасний колектор, розпочали кримінальне провадження. Згодом начальника дільниці каналізаційних мереж західного району «Львівводоканалу» взяли під домашній арешт, а справу передали до суду.

Нарешті Феміда винесла свій вердикт: екс-працівника водоканалу визнали винним і засудили до чотирьох років позбавлення волі.

Однак адвокат підсудного з вироком категорично не згоден і вважає, що з його підзахисного зробили «цапа-відбувайла».

«Я вважаю цей вирок занадто суворим, – говорить адвокат Ігор Лопушанський. – Це, радше, покарання за те, що мій підзахисний не погодився на співпрацю зі слідством. Йому говорили – візьми провину на себе і будеш мати «умовно». Доказів провини мого підзахисного не було. Згідно з нормами, працівники його дільниці мали б раз на місяць перевіряти каналізаційні колектори. Він обслуговував два райони міста, а це 10 тисяч колекторів. Мало того, за три дні до трагедії вони таки були на тому місці, є відео, покази свідків, все було нормально. Але дитина провалилася, тому що не було корпусу люка, його вкрали, здали на металобрухт, і кришка відкрилася. Тобто, той корпус вкрали вже після інспекції працівниками водоканалу».

За словами адвоката, батьки хлопчика ходили на кожне судове засідання і теж не визнали вини підсудного у смерті своєї дитини.

«Мати хлопчика сказала, що вона не думає, що він винен, це нехай доводить суд, але якщо й винен, то просила йому найменшу міру покарання. А батько відверто заявив, що мій підзахисний не винен», – сказав Ігор Лопушанський.

Зараз адвокат готує апеляцію, проте якою буде позиція суду, невідомо. Підсудному 24 роки, він неодружений.

Нагадаємо, у жовтні 2013 року у Львові трапилась трагедія. Трирічний хлопчик під час прогулянки з бабусею встав на люк, який не був закріплений належним чином, і впав у каналізацію. Тіло дитини знайшли лише наступного дня. 

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом загибелі дитини. За місяць часу прокуратура Львова заявила про виявлення численних фактів порушень законодавства при утриманні каналізаційних мереж міста. Зокрема, проведеною перевіркою встановлено, що упродовж 2013 року на адресу Львівської міської ради надійшло більше 250 звернень громадян про відсутність та неналежний стан каналізаційних люків, однак належних заходів реагування посадовцями не вживалось.

Фото прес-служби ДСНС у Львівській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *