ОСТАННІ НОВИНИ

Що потрібно знати, аби отримати компенсацію від держави на заходи з підвищення енергоефективності

|

130 енергозбереженняЗ новими цінами на газ можна бути незгідними, сперечатися, наводити аргументи як за, так і проти їх обрунтованості, але на даний момент — це наша реалія. З цим треба буде жити. А от як  — залежить від нас. І щоб наші сімейні бюджети не були взимку знищені вщент непосильною комуналкою, варто вже зараз створити план дій, покликаних мінімізувати ціновий шок для вас і вашої родини.  Про це повідомили у прес-службі ЛОО партії “Громадянська позиція”.

8 травня Уряд спільно з Ощадбанком  створили програму компенсації від 20% до 40% вартості кредиту на заходи з підвищення енергоефективності. Загалом заплановано  виділити 1.57 млрд грн.  Вважають, що скористатись програмою зможуть 134 тис. сімей.

Програмою передбачено 20% компенсації на заміну газового котла на електричний чи твердопаливний, 30% – на утеплення будинку та 40% для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на фінансування заходів, покликаних підвищувати енергоефективність (але не більше, ніж 10 тис.грн в перерахунку на одну сім’ю).

Юрій Кужелюк, член комісії з питань інженерного господарства, транспорту і зв’язку Львівської міськради, співкоординатор групи “Громадянська позиція” погодився надати конкретні рекомендації, як реально пересічному громадянину скористатись цим кредитом.

  1. Обираєте магазин, в якому плануєте придбати котел чи матеріали для утеплення. Дуже важливо, якщо йдеться про утеплення будинку, зайти перед походом на закупи в найближче відділення Ощадбанку, бо для окремих одноквартирних будинків і для багатоповерхівок дещо відрізняється перелік матеріалів на утеплення, які можна придбати в рамках Програми.
  2. Із рахунком-фактурою звертаєтесь в найближче до Вас відділення Ощадбанку з пакетом документів, необхідних для отримання кредиту. А це — паспорт позичальника, ідентифікаційний код та довідка про доходи. Може враховуватись сукупний дохід сім’ї, але тоді варто врахувати, що місячний дохід на кожного члена сім’ї після погашення кредиту не повинен бути меншим 1200 грн.
  3. На основі поданих документів банк приймає рішення, але не пізніше, ніж в триденний термін. Про що вас проінформують телефонним дзвінком.
  4. Оплачуєте 10% вартості покупки, згідно рахунку і 3% разової комісії по кредиту в день отримання кредиту. Банк перераховує кошти за вказаними в рахунку реквізитами і видає вам на руки квитанцію про те, що вартість товару сплачено.
  5. Отримуєте товар і відносите видаткову накладну в банк.

Тапер щодо самого кредиту. Він надається терміном від 12 до 36 місяців під 25%річних. Згідно з Програмою, вам буде компенсовано 20% від самого кредиту і 20% від його вартості, якщо йдеться про заміну газового котла на електричний чи твердопаливний і, відповідно – 30% від самого кредиту і 30% від його вартості, якщо йдеться про утеплення будинку.

Тож не варто зволікати. Хочеться, щоб якомога більше наших краян було в переліку тих 134 тис. сімей, які скористались Програмою, і зробили ще один крок в напрямку до покращення добробуту власної родини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *