ОСТАННІ НОВИНИ

ЛНУ може не продовжити контракт з доцентом, яка підтримує сепаратистів

|

загульськаВикладач географічного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка Ольга Загульська, яка прославилася тим, що підтримує терористичні організації ДНР та ЛНР на Донбасі, буде судитися із університетом через те, що вважає, що університет не хоче продовжувати з нею контракт, який закінчується 30 червня. Пост під назвою «Я вынуждена обратиться в суд» вона розмістила на своїй сторінці у Facebook.

«Моя посада не подана на конкурс. Університет мав би подати її. Я не знаю, як це рішення приймалося, але це факт», – заявила вона ZAXID.NET.

Однак декан географічного факультету Володимир Біланюк у коментарі виданню «Погляд» цю інформацію заперечив, зазначивши, що на конкурс можуть подавати свої кандидатури усі викладачі. Але перед цим потрібно провести відкриту лекцію і обговорити її на кафедрі, а також прозвітувати про наукову, навчально-методичну, організаційну, виховну роботу.

«Якщо в Ольги Богданівни проблеми з двома видами діяльності – організаційною і виховною, а також вона не може прочитати відкриту лекцію, бо є заява студентів, які відмовляються слухати її, то це її проблеми», – зазначив Біланюк.

За його словами, науково-педагогічні працівники щоп’ять років проходять конкурс. В університеті немає довічних контрактів. Цього року на конкурс йдуть 18 працівників факультету і Ольга Загульська теж має право подаватися, оскільки у неї закінчується контракт.

Загульська розповіла, що судового позову поки немає, але її адвокати уже надіслали запит до університету на офіційне надання документів. Очевидно, звернуться до суду вони вже тоді, коли закінчиться конкурс на посаду доцента.

«Адвокати, звичайно ж, львівські. Я не маю можливості оплачувати приїжджих», – уточнила вона, відмовившись назвати прізвища.

Раніше доцент Загульська мала кілька лекцій та семінарів щотижня. Однак зараз не веде лекцій, бо студенти відмовилися ходити на її пари. Зізнається, що працює лише з дипломниками.

Нагадаємо, після того, як Ольга Загульська відкрито заявила у своєму блозі про те, що підтримує так званих ополченців ДНР та ЛНР і не вважає, що Росія веде війну проти України на сході, студенти збунтувалися та відмовилися ходити на її пари.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *