ОСТАННІ НОВИНИ

Дату безвізового режиму України з Європою можуть назвати на саміті у Ризі

|

візиЗавтра у Ризі розпочнеться саміт 21-22 «Східного партнерства», який триватиме 2 дні та може стати вирішальним у європейському майбутньому України, пише радіо «Свобода».

В Україні очікують на саміті отримати чітку дату безвізового режиму.

Рішучі дії з лібералізації візового режиму з Україною, Молдовою та Грузією та надання цим державам європейської перспективи – цих двох кроків чекають під час саміту Східного партнерства у Ризі група (95 з 751) депутатів Європейського парламенту, які надіслали відповідний офіційний заклик головам держав та урядів ЄС, що братимуть участь у саміті.

Ініціатором цього відкритого послання є Петрас Ауштрявічус, литовський євродепутат з групи «Альянс лібералів та демократів за Європу».

«Відданість Євросоюзу ініціативі Східного партнерства стає все більш актуальною, враховуючи, те, що протягом останніх трьох років, Росія розгорнула величезний військовий, політичний, економічний і пропагандистський тиск на Грузію, Молдову та Україну», – йдеться в зверненні.

Іншим сигналом має стати лібералізація візового режиму, яка, стверджують європарламентарі, залишається додатковим, потужним засобом сприяння позитивним демократичним змінам і каталізатором процесу реформ у цих країнах.

«Ми закликаємо глав держав і урядів Європейського Союзу під час зустрічі в Ризі поширити безвізовий режим і для громадян Грузії та України. Зокрема, Європейський Союз повинен встановити певні терміни для завершення планів дій з лібералізації візового режиму Грузії і України», – говориться у зверненні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *