ОСТАННІ НОВИНИ

Кримнаш в дії. Російська влада заарештувала сонячні електростанції Клюєвих в Криму

|

im578x383-solare-crimea_svpressa.ruФедеральна служба судових приставів за позовами некомерційної організації Фонд захисту вкладників (Москва) опечатала і наклала арешт на все сонячні електростанції, що належать братам Андрію та Сергію Клюєвим.

Про це йдеться в рішеннях Арбітражного суду окупованого Криму, передає Еспресо.TV з посиланням на Liga.net.

Арешт накладено на активи компаній Капела Солар, Юпітер Солар і Оріон Солар, які володіють трьома чергами сонячної електростанції в Миколаївці загальною потужністю 69,7 МВт.

Також заарештована сонячна електростанція в Родниковому потужністю 7,5 МВт, (записана на компанії Крайміа Солар 1, Крайміа Солар 2, Крайміа Солар 3, Крайміа Солар 4, Крайміа Солар 5), і солнечаня електростанція в Охотникове потужністю 82,65 МВт (Омао Солар , Оспрій Солар, Оріол Солар, Оузіл Солар).

Зараз ці активи Клюєвих перебувають у заставі Ощадбанку. Арбітражний суд анексованого Криму задовольнив позови російського Фонду захисту вкладників про арешт заставного майна українського банку, у тому числі – активів братів Клюєвих.

У свою чергу в січні-лютому минулого року Господарський суд Києва стягнув з групи компаній Activ Solar 53,5 млн євро, і $ 83 млн прострочених боргів.

Клюєви перереєстрували свої кримські компанії за російським законодавством в січні цього року.

Раніше повідомлялося, що через втрату українських “зелених тарифів”, сонячні електростанції в Криму не змогли погасити взяті в російських банках кредити, тому переходять у їх власність.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *